25 november 2021:


Nog geen 3 weken geleden waren we vol vertrouwen dat we met een delegatie Nederlandse scouts zouden afreizen naar Ootenrijk om daar voor Nederland het Vredeslicht in ontvangst te nemen. Helaas is er ook dit jaar, door de toename van het aantal Covid 19- besmettingen, besloten de ceremonie plaats te laten vinden zonder fysieke aanwezigheid van de internationale delegaties.

Gelukkig is het Vredeslicht reeds gearriveerd in Oostenrijk en zal het net als vorig jaar verspreidt gaan worden.
Het Vredeslicht wordt door Oostenrijkse Scouts doorgegeven aan de buurlanden, die het dan vervolgens ook gaan doorgeven. We verwachten op zondag 12 december een brandend Vredeslicht in ontvangst te mogen nemen van de Duitse delegatie. De viering op zaterdag 11 december zal via een live-stream te volgen zijn. Uiteraard zullen we deze link delen via de site en onze socials.

De ambassadeurs zullen zorgen voor een verdere verspreiding in Nederland. Wil je weten wie de ambassadeur is voor jouw provincie? Klik dan hier: Vredeslicht - Ambassadeurs.

 

 

5 november 2021

We zijn een jaar verder en zitten nog steeds in een gekke tijd, waarin de besmettingen helaas weer op lopen.

Toch durven we vooruit te kijken naar een nieuwe editie van het Vredeslicht en hopen we op donderdag 9 december 2021 met een bus vol Scouts af te reizen naar Salzburg, om daar het Vredeslicht in ontvangst te mogen nemen. 
Uiteraard alles binnen de ter plaatse geldende coronamaatregelen.

Het hostel, de bus en de inschrijving van de delegatie zijn geregeld, dus we zijn al een eind. De komende weken gaan we aan de slag om dat wat mogelijk is al voor te bereiden en te regelen. Uiteraard zijn er ook voor ons nog vele onbeantwoorde vragen, ook daar zijn we druk mee aan de slag. We houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte. 

We kijken er naar uit om weer op pad te gaan! 

 

8 november 2020

Het heeft even geduurd voor we weer nieuws hadden, voor ons was het echter ook wachten op informatie vanuit Oostenrijk. Hier moest een moeilijke beslissing genomen worden..........

Gezien de toename van  het aantal Covid 19- besemettingen in heel Europa is er besloten de ceremonie plaats te laten vinden zonder fysieke aanwezigheid van de internationale delegaties. Wij als werkgroep van Vredeslicht Nederland staan voor 100% achter deze verstandige keuze!

De viering zal zoals gepland plaats vinden op 12 december in Salzburg en zal live gestreamed gaan worden. Tijdens de ceremonie zal er voor elk land een kaarsje worden aangestoken, tevens zal er een videoboodschap te zien zijn van alle deelnemende landen.

Vanuit Salzburg zal het Vredeslicht naar de grens met Duitsland worden gebracht. Wij zullen het brandende Vredeslicht van de Duitse scouts overgedragen krijgen. Deze plannen worden momenteel verder uitgewerkt.

Hoe nu verder met de landelijke verspreiding?

Daarover gaan we de komende dagen in gesprek met onze ambassadeurs, zodat we ook dit jaar met elkaar weer een zee van licht zullen verspreiden!

 

8 september 2020

Lieve Vredeslicht vrienden,

Met pijn in ons hart willen we jullie laten weten, dat we met de werkgroep van Vredeslicht Nederland hebben besloten, dat we niet anders kunnen dan de richtlijnen van Scouting Nederland te volgen.

Concreet betekent dit dat er dit jaar geen Vredeslicht groepsreis naar Salzburg zal plaats vinden. Uiteraard zullen we als werkgroep ons uiterste best doen om het lichtje naar Nederland te halen.
Indien de richtlijnen van het RIVM en Buitenlandse Zaken het toelaten zullen we met de werkgroep afreizen naar Salzburg om zo toch te kunnen zorgen voor een landelijke verspreiding van het Vredeslicht op zondag 13 december 2020.

Zoals elk jaar is het slechts toegestaan één delegatie per land aan te melden voor de bijeenkomst in Salzburg. De werkgroep is inmiddels aangemeld namens Nederland zodat we zeker zijn van deze 6 plaatsen.

We zullen er samen met de ambassadeurs alles aan doen om dit jaar de vrede, op een coronaproof wijze, te verspreiden. Alle festiviteiten die we voor het jubileumjaar in petto hadden zullen we doorschuiven naar 2021.

We rekenen op jullie begrip, laten we er met elkaar een gedenkwaardige editie van maken.

 

27 juni 2020

Beste Vredeslicht vrienden,

Achter de schermen zijn we ook in deze bijzondere tijd druk met de voorbereidingen voor ons jubileum jaar en de Vredeslichtreis naar Salzburg. Deze bijzondere tijd brengt een aantal uitdagingen met zich mee waar we verstandig mee om willen gaan.

We hebben er op dit moment voor gekozen om de inschrijving niet zoals gebruikelijk te openen op 1 juli a.s.. We willen iedereen eerst de kans geven zich met volle aandacht te richten op de zomerkampen en de uitdagingen die dit met zich mee brengt.

Tevens is er op dit moment nog geen duidelijkheid vanuit de Oostenrijkse organisatie. Zodra er duidelijkheid is, inzake het organiseren van vergunning plichtige evenementen ter plaatse, hopen we snel meer te horen.

 We kijken er naar uit er een mooie jubileum editie van te maken!

 

 

5 september 2019

Het was wellicht wat stil de laatste maanden rondom het Vredeslicht, maar we hebben zeker niet stil gezeten! Zo is alles voor onze reis naar Wenen inmiddels geregeld. Dit jaar zullen we zelfs met een nog grotere delegatie afreizen om het Vredeslicht in ontvangst te nemen. We hebben een ander hostel gekozen, maar voor de maaltijden schuiven we weer vertrouwd aan bij Mariahilferbäu.


Ook voor de landelijke verspreiding zijn we behoorlijk in de weer geweest, neem daarvoor een kijkje elders op onze site.

Het thema van Vredeslicht Nederland dit jaar is: Vrede vraagt lef! Onze jaarbadge is in de maak, zodra deze te bestellen is zullen we dat uiteraard melden. We kijken er naar uit om er, samen met jullie, weer een geslaagde editie van te maken.

 

 

15 december 2018

Vandaag heeft de Nederlandse delegatie het vredeslicht in ontvangst genomen

WhatsApp Image 2018 12 15 at 17.43.58
Vlagedraagster: Veronique, Vredeslicht kind 2018: Hannah, Vredeswens: Indra 

 

November 2018

Zoals jullie via Social media kunnen volgen zijn we achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen voor de reis naar Linz, een nieuwe locatie, dus dat is een hoop werk. We doen dit echter met heel veel plezier. Ook zijn we druk bezig om van onze laatste manifestatie in Utrecht een geweldige bijeenkomst te maken, zodat we waardig afscheid nemen! 

Ben jij ook druk bezig met het voorbereiden van een evenement om het Vredslicht verder te verspreiden? Laat ons dit dan weten, dan promoten wij jullie evenement via onze site.

Wat moet je doen? Mail dan onderstaande informatie naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naam van het evenement
Datum en tijd
Exacte adres waar het evenement plaats vindt
Website waar evt. informatie te vinden ins
Aanmelden nodig ja/nee
Eventuele opmerkingen/aanvullingen

And last but not least: onze limited edtion jaarbadge is weer te bestellen! Neem dus snel een kijkje in onze webshop.

Juni 2018

Gisteren avond was er weer een zeer vruchtbaar overleg van de werkgroep. De locatie is bekend, de bus gereserveerd, het hostel geboekt, we schieten dus lekker op. Dat kan maar 1 ding betekenen: op korte termijn zal de inschrijving geopend worden. Uiteraard zijn er nog wat losse eindjes, maar ook daar wordt hard aangewerkt zodat we jullie deze in Linz een mooie reis aan kunnen bieden. Houdt onze site en social media in de gaten want jullie weten inmiddels: VOL=VOL!

 

Mei 2018

Afgelopen week is de werkgroep bij elkaar gekomen om aan de slag te gaan met de voorbereidingen voor Vredeslicht 2018! We zijn van start gegaan in een nieuwe samenstelling. We hebben afscheid genomen van Leon, die meer tijd wil besteden aan zijn vrijwilligerswerk bij Brandweer Sliedrecht. Geert heeft besloten een stapje terug te doen en vooral achter de schermen actief te blijven met zaken als de website en de webshop, waar we natuurlijk heel blij mee zijn!

We hebben 2 nieuwe leden verwelkomt: Naomi Fleurkens en Guy Willems, zij zullen zich hieronder persoonlijk aan jullie voorstellen.

Zoals de meeste al wel vernomen hebben zal de Vredeslichtreis dit jaar naar Linz zijn. Hier is het verspreiden van het Vredeslicht ooit gestart. Dit jaar wordt het Vredeslicht voor de 30e keer verspreid, een mooi moment om dit te vieren in de stad waar het ooit begon.
Uiteraard doen wij ons uiterste best om er weer een mooie reis van te maken. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang, zodra de details bekend zijn zullen we dit uiteraard zo snel mogelijk communiceren. Mochten mensen al vrij willen vragen: we vertrekken op donderdagavond 13 december en zullen op zondagmorgen 16 december weer terug zijn in Nederland met het brandende lichtje.

Voorstellen nieuwe leden werkgroep:

Hallo allemaal, 

NaomiMijn naam is Naomi Fleurkens. Ik ben 24 jaar en woon Venray, Limburg, samen met mijn vriend Leon. Ik ben op dit moment arts assistent op de SEH in Boxmeer. Ik ben begonnen als jeugdlid bij de Kabouters en uiteindelijk nu al 9 jaar leiding van de Welpen Jongens. 

Ik ben als eerste jeugdlid als Sherpa ooit mee geweest met het vredeslicht naar Wenen. Een aantal jaren later ben ik als leiding nogmaals mee geweest. Het vredeslicht heeft mij altijd aangetrokken. Daardoor was ik ook zeer vereerd dat ik nu deel uit mag maken van de werkgroep Vredeslicht. Ik ga mijn best doen om mijn steentje bij te dragen aan het Vredeslicht. 

 

 

 

Hallo allemaal,

GuyGraag wil ik mij eventjes aan jullie voorstellen. Ik ben Guy Willems van scouting St. Tarcisius uit Landgraaf. Ik ben bijna 46 zomers jong en woon in Eygelshoven. Sinds 2009 heb ik een relatie met Irmgard. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in het transport en heb jarenlang als (inter)nationaalchauffeur gereden.

Ik ben sinds mijn achtste levensjaar al lid van scouting St. Tarcisius. Ben toen begonnen als welpje en alle speltakken tot en met de pivo’s doorlopen. Dus als je goed rekent ben ik al 38 jaar lid van scouting. Sinds 1992 ben ik als staflid actief binnen onze groep. Begonnen als kabouterleider, daarna gidsen leider en sinds 2014 ben ik hopman bij de verkenners. Verder doe ik nog het beheer van onze kampeermaterialen. Sinds 2010

 organiseer ik met heel veel plezier samen met nog 6 andere mensen van de Landgraafse scoutinggroepen de Vredeslichtmanifestatie van Landgraaf.

In mijn vrije tijd doe ik nog vrijwilligers werk bij het GOC Parkstad. Dit is een veteranenhuis bij ons in de buurt. Hier kunnen veteranen gezellig samenkomen om een kopje koffie te drinken en een babbeltje te maken als ze hier behoefte aan hebben. Ik onderhoud hier dan ook nog de materialen en zorg er voor wat gezelligheid. Ook ben ik tijdens het carnavalsseizoen samen met mijn vriendin, die overigens niets met carnaval heeft, nog vrijwilliger bij de carnavalsvereniging de Parkstad Böck. Hier doen wij dan alle voorkomende ondersteunende werkzaamheden.

Zo zien jullie maar: Ik ben een bezig bijtje die niet van stilzitten houdt. Het Vredeslicht is helemaal mijn ding en ben er dan ook heel veel mee bezig. Waar ik het maar kan promoten ben ik te vinden. Al lang liep ik met de gedachte om mij aan te sluiten bij Vredeslicht Nederland. Afgelopen jaar heb ik dan mijn stap gezet en ben ik in gesprek gegaan met Bjorn Janssen. Nu ik in de werkgroep ben hoop ik dan ook dat ik een positieve toevoeging ben voor Vredeslicht Nederland.

 

November 2017

"Deelnemerskosten manifestatie Utrecht"

Zoals jullie wellicht weten hebben wij al jarenlang een fijne sponsor in de vorm van de NS. Voor 2018 is het echter nog niet geheel zeker of we dan weer gebruik kunnen maken van het trefpunt. Waar we jarenlang de actie geheel gratis hebben kunnen aanbieden zal dat in de toekomst steeds lastiger worden.

Om in lengte van jaren een mooi programma aan te kunnen bieden op een goed georganiseerde en verantwoorde manier hebben wij ons geprofessionaliseerd door ons in te schrijven, en verder te opereren, als stichting.

Door deze grote en nodige stappen gaan logischerwijs ook onze uitgaven omhoog.
Dit alles tezamen heeft ons moeten besluiten om een kleine bijdrage te vragen voor onze manifestatie in Utrecht.

Voor slechts 5 euro per deelnemer kunnen wij de komende jaren met succes onze manifestatie doorzetten. Inclusief treinkaartjes, entreetickets, een leuk programma, iets te drinken en wat lekkers.

Wij zijn volop in de voorbereiding op een mooi programma en beloven jullie wederom een warme manifestatie.
Dank voor jullie begrip en tot ziens op 23 december.

Juli 2017

Zoals de meeste van jullie gezien hebben is onze eerste nieuwsbrief inmiddels verschenen, graag delen we op deze plaats de informatie nogmaals met julie.

Hoewel de inschrijving nog niet open is kunnen we jullie al wel vertellen dat we ook dit jaar met een touringcar naar Wenen willen reizen om daar het Vredeslicht op te halen.
We vertekken dit jaar op donderdag 14 december en zijn op zondag 17 december in de loop van de ochtend weer terug in Venray (Limburg).

Wie gaat er met ons mee?

De kosten voor de reis bedragen € 177,50 p.p. We hebben er voor gekozen om geen verschil te maken in kader- en jeugdleden. Dit omdat de kosten voor een jeugdlid net zo hoog zijn als voor een volwassen deelnemer; een jeugdlid zit ook lekker op een stoel in de bus, maakt gebruik van het zelfde metro kaartje, slaapt in het zelfde bed (zonder jeugdtarief) en eet dezelfde maaltijden. Hierdoor komen we al een aantal jaren niet uit de kosten waardoor we nu besloten hebben om 1 prijs te hanteren. We hopen op jullie begrip.

Dit bedrag is inclusief busreis, overnachting in Wenen, Metro-ticket en de warme maaltijden 's avonds (exclusief drankjes). Overige kosten zijn uiteraard voor eigen rekening.

   

Meld je vast aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

We zorgen en er dan voor dat je direct een mail van ons ontvangt zodra de inschrijving in Sol open is.

Juni 2017

Hier zullen we proberen jullie zoveel mogelijk te informeren over het nieuws wat we hebben.

Zoals we al hebben aangegeven zijn we 30 mei jl. bij elkaar gekomen om aan de slag te gaan met: Het Vredeslicht 2017!


Nu vragen jullie je vast af: waarom kunnen we ons dan nog niet inschrijven voor de reis naar Wenen?
Uiteraard delen we die reden graag met jullie. Het Vredeslicht Nederland is de afgelopen jaren enorm gegroeid, daarom hebben we er voor gekozen een en ander officieel vorm te gaan geven en verder te gaan als een stichting. Dit brengt natuurlijk best wat werk met zich mee, waar we op dit moment druk mee doende zijn.
Zodra dit allemaal geregeld is zullen we de inschrijving voor de reis naar Wenen open stellen. We zullen dit dan uiteraard zo snel mogelijk bekend maken via onze site en social media.

Wordt vervolgd................................................-