Events

Oostenrijk Nederland Evenementen

We reizen jaarlijks met een delegatie Nederlandse Scouts naar Oostenrijk om daar het Vredeslicht in ontvangst te nemen.
Samen met onze ambassadeurs zorgen we voor landelijke verspreiding van het Vredeslicht.

 

Oostenrijk

Op donderdag 12 december 2024, in de avond, vertrekken we met een delegatie van 50 Nederlandse Scouts naar Wenen in Oostenrijk. We zullen op vrijdag, vroeg in ochtend, aankomen in het mooie Wenen, daar is de dag vrij te besteden. Op zaterdag zullen we in de loop van de dag het Vredeslicht in ontvangst te nemen. We sluiten de dag af met een gezamenlijke maaltijd voor we met een brandend Vredeslicht weer huiswaarts zullen keren. Onze reis eindigt op zondag 15 december in de ochtend, vanaf dit moment kan het vlammetje langzaam aan beginnen aan zijn reis door Nederland.

Wil jij mee naar Oostenrijk om samen met ons het Vredeslicht in ontvangst te nemen schrijf je dan in via Scouts Online: Scouts Online (scouting.nl)

 

Nederland

In 2022 herstelde we de traditie in ere, we organiseerde een landelijke Vredeslicht manifestatie!
Op zaterdag 21 december 2024 vieren we in ’t Trefpunt van de NS (Utrecht) weer een Vredeslicht feestje. Uiteraard zullen we zorgen voor een leuke invulling van deze ochtend en zetten we onze hoofdrolspelers uit Wenen in het zonnetje. Ben jij er ook bij, om namens jouw eigen scouting vereniging het Vredeslicht in ontvangst te nemen?

We verheugen ons er op jullie weer te mogen ontvangen op onderstaande locatie:
’t Trefpunt, NS-hoofdkantoor te Utrecht
Laan van Puntenburg 100
3500 ER Utrecht

De landelijke manifestatie zal dit jaar plaats vinden op zaterdag 21 december van 10.00 tot circa 12.00 uur. 
We gaan ons best doen ook dit haar weer een mooie invulling te geven aan deze ochtend. Denk aan mooie Vredeslicht wensen, sprekers, muziek en natuurlijk het uitdelen van het Vredeslicht zodat jullie dit verder kunnen verspreiden. Onze Vredeslicht-shop zal tijdens deze dag niet ontbreken, uiteraard is het mogelijk vooraf te bestellen en de door jou bestelde artikelen af te halen in Utrecht. (Graag betalen met pin)

Kom je met het openbaar vervoer, ben dan alert op onderstaande:
Het is niet toegestaan vuur (lees: een brandend kaarsje) in de trein te vervoeren. Het is voor de NS helaas niet meer mogelijk hier toestemming voor te geven.

We hopen vele scouting vrienden en bekenden te mogen verwelkomen in Utrecht! Zijn er vragen dan horen we het graag.

Zodra de inschrijving geopend is zullen we dit delen via onze socials en uiteraard via onze website.

 

Evenementen

[events]