Events

Oostenrijk Nederland Evenementen

We reizen jaarlijks met een delegatie Nederlandse Scouts naar Oostenrijk om daar het Vredeslicht in ontvangst te nemen.
Samen met onze ambassadeurs zorgen we voor landelijke verspreiding van het Vredeslicht.

Oostenrijk

Op donderdag 7 december vertrekken we met een delegatie van 60 Nederlandse Scouts naar Oostenrijk. We arriveren op vrijdag vroeg in de ochtend. De dag is vrij te besteden, bezoek Schloss Schönbrunn of een van de talloze Weihnachtsmarkten. In de avond een gezamenlijke maaltijd en misschien nog een rondje door de stad. Op zaterdag 10 december nemen we namens Nederland het Vredeslicht in ontvangst. Tijdens deze bijzondere bijeenkomst in de Katholische Kirche Neuottakring wordt het Vredeslicht overhandigd aan het Nederlandse Vredeslicht kind, ook zullen we namens Nederland een vredes wens uitspreken. We sluiten deze mooie dagen af met een internationale bijeenkomst in ons “stamrestaurant” in Wenen, Mariahilferbräu. Op zondag ochtend 10 december zijn we weer terug in Nederland waar we het Vredeslicht zullen overdragen aan onze ambassadeurs, zodat het Vredeslicht op reis kan door Nederland. 

Nederland

Na 3 jaar is het weer zover; een landelijke Vredeslicht manifestatie! Op zaterdag 17 december vieren we in ’t Trefpunt van de NS (Utrecht) weer een Vredeslicht feestje. Onze ambassadeurs zullen dit jaar een belangrijke rol spelen tijdens deze manifestatie. Uiteraard zullen we ook stil staan bij het thema van dit jaar: “vrede begint bij jezelf”. Ben jij er ook bij, om namens jouw eigen scouting vereniging het Vredeslicht in ontvangst te nemen?

Na een aantal jaren afwezig te zijn geweest, verheugen we ons er op jullie weer te mogen op onderstaande locatie:
’t Trefpunt, NS-hoofdkantoor te Utrecht
Laan van Puntenburg 100
3500 ER Utrecht

De landelijke manifestatie zal dit jaar plaats vinden op zaterdag 17 december van 10.00 tot circa 12.00 uur. 
We hebben een leuk programma voor jullie opgezet samen met onze ambassadeurs die het Vredeslicht voor hun eigen provincie komen halen. Daarnaast mooie Vredeslicht wensen, sprekers, muziek en natuurlijk het uitdelen van het Vredeslicht zodat jullie dit verder kunnen verspreiden. Onze Vredeslicht-shop zal tijdens deze dag niet ontbreken, uiteraard is het mogelijk vooraf te bestellen en de door jou bestelde artikelen af te halen in Utrecht. (Graag betalen met pin)

Er zijn door de NS 60 treinkaartjes beschikbaar gesteld, hiervoor geldt: OP=OP!
Kleine kanttekening; Het is niet toegestaan vuur (lees: een brandend kaarsje) in de trein te vervoeren. Het is voor de NS helaas niet meer mogelijk hier toestemming voor te geven.
Om het Vredeslicht toch brandend naar “huis” te vervoeren is er voor iedere ingeschreven scouting groep één parkeerplaats gereserveerd onder ’t Trefpunt. Kom je met meerdere auto’s dan dien je hiervoor zelf een parkeerplaats te regelen.  (Tip voor goedkoop parkeren: maak gebruik van de P+R locaties in en nabij Utrecht.)

We hopen vele scouting vrienden en bekenden te mogen verwelkomen in Utrecht! Zijn er vragen dan horen we het graag.

Voor in te schrijven ga naar NIEUWS

Evenementen

Evenementen