Nieuws

 

Editie 2022!

We zijn op dit moment druk bezig om te kijken op welke manier we de Vredeslichtreis naar Wenen vorm kunnen gaan geven, met in ons achterhoofd ook wat back-up scenario’s. We zijn daarom later dan gewend met het delen van onze informatie/plannen. We hopen op jullie begrip, maar vooral dat jullie het Vredeslicht, net als wij, nog altijd een warm hart toedragen! 

We hopen dat we in december weer een mooi Vredeslicht feestje met elkaar kunnen en mogen vieren. Tot snel! 

 

Editie 2021!

Vredeslichtkind 2021

Graag stellen wij het Vredeslichtkind 2021 aan jullie voor; Tess Vleugels!

Ik ben Tess Vleugels (rechts op de foto)  en ik ben 11 jaar oud. Super tof dat ik dit jaar het vredeslicht kind mag zijn.

Via Scouting Belfeld ben ik in 2016 samen met Papa en iemand van de Welpenstaf en haar kinderen voor het eerst naar Utrecht geweest om het vredeslicht op te halen. Vanaf dat jaar zijn we ieder jaar samen naar Utrecht geweest.Toen we daar de filmpjes zagen van Oostenrijk reizen werd dit onze droom om hier een keer mee naar toe te mogen. Van mama mocht dit als we in groep 8 zaten! En in 2019 zijn mama en mijn zus dan ook mee geweest naar Wenen. Vanuit thuis heb ik hiervan mee mogen genieten en begon te dromen over 2021 mijn jaar dat ik zou mogen. Helaas kwam Corona… De reis naar Oostenrijk gaan we zeker een keer meemaken zodra het weer mag.

Maar juist in dit jaar super tof dat ik toch een speciale rol kreeg in de verspreiding van dit lichtje.

Ieder jaar zodra we het kaarsje in huis hebben hangen we de vredeslicht vlag buiten zodat mensen kunnen zien waar ze een lichtje kunnen ophalen. Op Kerstavond verlichten wij samen met andere scoutingleden de kerk in Tegelen en Belfeld.Ik vind het erg mooi om te zien hoe 1 zo’n klein vlammetje tot een zee van licht kan uitgroeien.

Mijn motto is dan ook; ook al ben je klein vrede en vriendschap begint bij jezelf en door dit te delen wordt deze zee steeds groter en de wereld om je heen wat fijner.

 

______________________________

 

Thema van 2021

VREDESLICHT,  EEN LICHT DAT VERBINDT.