Nieuws

Editie 2023!

Vol vertrouwen begonnen we medio januari met de voorbereiding van deze editie, de plannen werden gemaakt en het hostel werd al geboekt. Echter gooide een wijziging vanuit Oostenrijk roet in het eten. De datum werd een week naar voren gehaald! 
Een nieuwe datum, betekend nieuwe plannen. De reis is nu gepland van donderdag 7 december tot zondag 10 december.

Op zaterdag 9 december zullen we in Linz het Vredeslicht in ontvangst nemen. Hoe we de reis verder gaan vorm geven is nog niet helemaal duidelijk op dit moment. We denken echter aan een out of the box editie ūüėČ Een weekje later op zaterdag 16 december vieren we weer ons Nederlandse feestje. We houden jullie op de hoogte!

Vredeslicht kind 2022

Even voorstellen:

Hallo iedereen!

Ik ben Maud, 14 jaar, en ik kom uit Eindhoven. Ik ben als 5-jarige bij scouting Johannes Vianney gegaan. Pionieren, vuurtje stoken, op kamp gaan en andere dingen vind ik leuk om te doen op scouting. Een paar jaar geleden ben ik voor het Vredeslicht naar Utrecht gegaan. Dat was een leuke ervaring. Dit jaar mag ik naar Oostenrijk en heb ik ook nog eens een bijzondere taak gekregen. Ik ben uitgekozen om voor Nederland het Vredeskind te zijn. Ik vind het spannend, maar ik heb er wel heel veel zin in. Houdoe!

Groetjes Maud 

 

Landelijke Vredeslicht manifestatie in Utrecht. 
Zaterdag 17 december vieren we vanaf 10.00 uur in Utrecht eindelijk weer ons nationale Vredeslicht feestje! Vanaf 1 november 10.00 uur staat de inschrijving voor deze bijeenkomst open. Onze provincie ambassadeurs zijn van de partij en zullen een mooie rol spelen tijdens het programma, uiteraard zijn er diverse gastsprekers. Ook is onze shop vertegenwoordigd.
Ben je nieuwsgierig en heb je na 3 jaar weer zin in een Vredeslicht feestje, zorg dan dat je er bij bent!

Schrijf je in via onderstaande button VOL = VOL!

Thema 2022
Het thema voor 2022 is bekend, een thema waar wij ons in deze roerige tijden helemaal in kunnen vinden:
“Vrede begint bij jezelf!”

Oktober 2022
Eindelijk is het zover, we kunnen een aantal concrete plannen met jullie delen!
Als de situatie niet verandert dan reizen we op 8 december eindelijk weer af naar Oostenrijk, om in Wenen het Vredeslicht in ontvangst te nemen. De bus is bijna vol. Er zijn nog een paar plekjes, dus wil je deel uitmaken van deze bijzondere reis, schrijf je dan snel in, via: Scouts Online (scouting.nl)

Op zaterdag 17 december vieren we feest!
Tijdens de landelijke manifestatie in Utrecht willen we het Vredeslicht samen met onze ambassadeurs aan zoveel mogelijk scouts overhandigen om zo samen een zee van licht te cre√ęren. We verwachten de inschrijving begin november open te kunnen zetten, dus houd onze socials in de gaten.

Editie 2022!

We zijn op dit moment druk bezig om te kijken op welke manier we de Vredeslichtreis naar Wenen vorm kunnen gaan geven, met in ons achterhoofd ook wat back-up scenario’s. We zijn daarom later dan gewend met het delen van onze informatie/plannen. We hopen op jullie begrip, maar vooral dat jullie het Vredeslicht, net als wij, nog altijd een warm hart toedragen!¬†

We hopen dat we in december weer een mooi Vredeslicht feestje met elkaar kunnen en mogen vieren. Tot snel! 

 

Editie 2021!

Vredeslichtkind 2021

Graag stellen wij het Vredeslichtkind 2021 aan jullie voor; Tess Vleugels!

Ik ben Tess Vleugels (rechts op de foto)  en ik ben 11 jaar oud. Super tof dat ik dit jaar het vredeslicht kind mag zijn.

Via Scouting Belfeld ben ik in 2016 samen met Papa en iemand van de Welpenstaf en haar kinderen voor het eerst naar Utrecht geweest om het vredeslicht op te halen. Vanaf dat jaar zijn we ieder jaar samen naar Utrecht geweest.Toen we daar de filmpjes zagen van Oostenrijk reizen werd dit onze droom om hier een keer mee naar toe te mogen. Van mama mocht dit als we in groep 8 zaten! En in 2019 zijn mama en mijn zus dan ook mee geweest naar Wenen. Vanuit thuis heb ik hiervan mee mogen genieten en begon te dromen over 2021 mijn jaar dat ik zou mogen. Helaas kwam Corona… De reis naar Oostenrijk gaan we zeker een keer meemaken zodra het weer mag.

Maar juist in dit jaar super tof dat ik toch een speciale rol kreeg in de verspreiding van dit lichtje.

Ieder jaar zodra we het kaarsje in huis hebben hangen we de vredeslicht vlag buiten zodat mensen kunnen zien waar ze een lichtje kunnen ophalen.¬†Op Kerstavond verlichten wij samen met andere scoutingleden de kerk in Tegelen en Belfeld.Ik vind het erg mooi om te zien hoe 1 zo’n klein vlammetje tot een zee van licht kan uitgroeien.

Mijn motto is dan ook; ook al ben je klein vrede en vriendschap begint bij jezelf en door dit te delen wordt deze zee steeds groter en de wereld om je heen wat fijner.

 

______________________________

 

Thema van 2021

VREDESLICHT,  EEN LICHT DAT VERBINDT.