Inschrijving geopend!

Vandaag, 1 juli om 10 uur is het zover: de inschrijving voor de Vredeslichtreis 2023 naar Oostenrijk gaat open!

Ga jij mee op deze verrassende reis? We zullen de vrijdag doorbrengen in Salzburg en op zaterdag afreizen naar Linz.

Om het jullie makkelijk te maken, druk op inschrijven.

Dit jaar geef je bij de inschrijving al aan of je Vredeslicht kind, wenslezer of vlaggendrager wil zijn. We zijn benieuwd wie deze mooie rollen gaan vervullen……

Wacht niet te lang, want vol = vol!

Nieuwe datum, editie 2023!

‼️Vredeslicht 2023 Save the date‼️
Zojuist hebben we vanuit de Oostenrijkse organisatie een officiële bevestiging ontvangen dat het Vredeslicht dit jaar vanuit Linz verspreid zal gaan worden op zaterdag 9 december, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving. Over hoe we deze reis vorm gaan geven zullen we later informeren.

Marleen stelt zich voor!

Hoi, Ik ben Marleen Timmerman en kom uit Almere. Op de Scout-in 2015 ben ik in aanraking gekomen met het Vredeslicht. Sinds 2015 ga ik mee om het Vredeslicht op te halen in Oostenrijk. Toen er in 2018 tijdens de reis ambassadeurs gevraagd werden om het Vredeslicht in de provincies te verspreiden, hoefde ik niet lang na te denken. Hoe mooi is het om je provincie te mogen vertegenwoordigen en het Vredeslicht te verspreiden.
Tijdens de afgelopen reis kwam de vraag of ik de werkgroep wil komen versterken. Na een goed gesprek met Bjorn ga ik de uitdaging aan en ben ik met open armen ontvangen.
Ik heb er zin in om mee te mogen werken aan toekomstige Vredeslichtreizen.
Tot ziens!

Afscheid & Welkom!

Het nieuwe jaar zijn we gestart met het afscheid van twee vertrouwde Vredeslicht gezichten. Zowel Marije als Guy gaan hun kwaliteiten elders inzetten. We zijn ze beiden ontzettend dankbaar voor hun enthousiasme en inzet voor Vredeslicht Nederland. We zeggen dan ook tegen beide geen gedag maar tot ziens, omdat we er van overtuigd zijn dat ze beiden weer op ons pad zullen komen!

Inmiddels hebben we voor deze twee toppers een waardige opvolgster gevonden; Marleen Timmerman, voor vele een bekend Vredeslicht gezicht. Uiteraard zal ze zich snel aan jullie voorstellen!

Landelijke Vredeslicht manifestatie

Het Vredeslicht is het land in! Vanochtend zijn Scouts vanuit het hele land, in het NS Trefpunt in Utrecht bij elkaar gekomen voor aftrap van de landelijke verspreiding van het Vredeslicht.

Verschillende provincies werden vertegenwoordigd door een eigen Vredeslicht kind, wenslezer en vlaggendrager. Er waren sprekers vanuit Team Vrijheid in Herdenken en Scouting Nederland. Uiteraard blikten we terug op de reis naar Wenen en was er tijd voor verbinding.

Na afloop is elke groep met zijn eigen lichtje verder op pad gegaan om zo het Vredeslicht verder te verspreiden.

De werkgroep kijkt terug op een geslaagde editie van deze “vernieuwde” landelijke manifestatie. We willen iedereen bedanken voor zijn/ haar hulp en aanwezigheid en kijken er naar uit ook volgend jaar weer vele Scouts te ontmoeten in Utrecht!

Aan wie geef jij het Vredeslicht door?

Het Vredeslicht is al bijna weer een week in Nederland. Morgen gaan we, na een afwezigheid van 3 jaar, het Vredeslicht verspreiden over Nederland. Vanaf 10 uur zijn we te gast bij ’t Trefpunt van de NS in Utrecht.

We kijken er naar uit Scouts uit heel Nederland te verwelkomen en het Vredeslicht verder te verspreiden.

Aan wie geef jij dit jaar jouw Vredeslicht door?

En dan zit het er weer op……

Voor je het weet is het zondag en zijn we na een lange busreis weer terug in Nederland!

Zaterdag vertrokken de deelnemers na een uitstekend ontbijt in het hostel nog snel richting wat highlights van Wenen. De werkgroep bracht een bezoek aan de Stephansdomm om een kaarsje op te steken.

Om 12 uur gingen we richting de kerk, waar om 13.00 de groepsfoto gemaakt werd. Het was een gevarieerde viering die niet alleen live, maar ook via live stream te volgen was. Na de viering was er een samenkomst met alle aanwezige delegaties. Hier werden oude vriendschappen bevestigd en nieuwe vriendschappen geslotten. Uiteraard werd er druk “geswopt”.

We sloten de dag af met een gezamenlijke maaltijd samen met de Duitse delegatie bij ons “stam-restaurant” Mariahilferbrau. Hier werd een prima buffet voor ons geserveerd zodat we met volle buikjes aan de terugreis konden beginnen.

Het was een lange koude nacht, gelukkig hebben we weer veel warme herinneringen gemaakt. In Ysselsteyn werden we door onze trouwe ondersteuners Yvonne en Geert opgewacht met koffie en een warm kampvuur. Hier begon de verspreiding van het Vredeslicht in Nederland. De werkgroep kijkt terug op een mooie live editie, we hopen zaterdag 17 december veel scouts te mogen in ontmoeten in Utrecht tijdens de landelijke manifestatie. (inschrijven kan nog….)

Een vrijdag in Wenen!

De deelnemers hebben vandaag veelal de Highlights van Wenen bezocht, denk aan; Schloß Schonnbrunn, Prater, Stephansdomm en de Naschmarkt. In de avond werd er genoten van een gezamenlijke maaltijd bij Mariahilferbrau. Hier werden ook het Vredeslicht-kind Maud, onze wenslezer Tess en vlaggendrager Jörgen voorgesteld. Zij gaan morgen namens Nederland een belangrijke taak vervullen. Voor vanavond staan de diverse kerstmarkten op het programma.

We zijn er!

Na een lange, rustige rit zijn we aangekomen bij Jugendgästehaus Wien-Brigittenau. We hebben genoten van een ontbijtje in de bus, dus kunnen op pad om de stad te verkennen!

We zijn vertrokken!

Rond de klok van acht was de hele delegatie compleet. We zijn mooi op tijd begonnen met onze reis. We hebben zo’n 1000 kilometer voor de boeg. De werkgroep knoopt alvast de dassen, op naar Wenen!