De Vredeslicht reis naar Oostenrijk is dit jaar van: donderdag 13 december t/m zondag 16 december 2018.

Onze reis zal op donderdagavond 13 december van start gaan, richting het mooie Linz in Oostenrijk. In 2018 zal het Vredeslicht  vanuit Linz verspreid worden in plaats van vanuit Wenen. Het licht wordt dit jaar voor de 30e keer verspreid, het verspreiden is ooit gestart in Linz. Een mooi jaar dus om terug te gaan naar de plaats waar het begon.

Aussenansicht Linz

Op vrijdagochtend zullen we aankomen in Linz waar de dag vrij te besteden is, uiteraard zullen we zorgen voor een aantal leuke tips om de dag mee in te vullen. Ook een ticket voor het openbaar vervoer is bij de reissom inbegrepen. We sluiten de dag af met een gezamelijke maaltijd en een avondprogramma. We overnachten in het Jugendgästehaus in Linz.

Hauptplatzlinz

 

Op zaterdag is er in de ochtend nog wat tijd vrij te besteden, voor we in de middag de viering in de Mariendom zullen bijwonen en daar namens Nederland het Vredeslicht in ontvangst mogen nemen. Na de viering is er meestal een samenkomst voor de kerk waar je internationale Scouts kunt ontmoeten, we hopen dat dit ook in Linz het geval is.

Kerk

Voor we weer richting Nederland gaan met een brandend vlammetje sluiten we af met een gezamelijke maaltijd. Op zondag ochtend zullen we weer terug zijn in Venray.

 Vredeslicht100